КОНСУЛТАЦИИ И ПСИХОТЕРАПИЯ НА СЕМЕЙСТВА

hora_na_masaСемейството трябва да бъде източник на подкрепа, а не извор на напрежение.

Създаваме връзки, семейства, партньорства с идеята да бъдем щастливи заедно, да се подкрепяме, обичаме, уважаваме, да си помагаме, да бъдем опора един за друг, да създадем, отгледаме и възпитаме  деца, които на свои ред ще създадат един ден семейства…

Това са мечтите и намеренията на повечето хора, когато започват връзка.

Дали натовареният начин на живот, изнервените ежедневни ситуации или нещо друго, в един  момент превръща връзката ни в борба на характери, прехвърляне на отговорности, липса на търпение към слабостта и грешките на другия.

Кога без да усетим се отчуждаваме, секса става навик и започва да се случва все по-рядко, веднъж в седмицата, веднъж в месеца, по Празници….кога спираме да си споделяме планове и мечти? Кога колегите в офиса ни стават по-близки от човека до нас?

А семейството е нещо, което се гради, не е даденост, която получаваш след документ за граждански брак или живот под един покрив.

Елате да поговорим, ако усещате, че връзката ви не това, което искате.

Семейното консултиране е работа със семейства и двойки за промяна на взаимоотношенията в желана посока. Проблемите при този вид консултиране се разглеждат, като проблем на семейната система, а не индивидуални.

Ролята на терапевта е да Ви покаже по нов начин вашите взаимоотношения и поведението на всеки член от семейството. Или казано с други думи, ако гледате една картина прекалено отблизо, вие виждате една малка част от нея, но ако се отдалечите и погледнете, ще я обхванете цялата.

Семейното консултиране може не само да спаси брака ви, но и да направи връзката Ви по-пълноценна. Нужно е обаче желание за промяна в партньорите, желание да погледнеш в света на партньора и да се опиташ да го разбереш.

 

Цветелина Ненова – психолог и психотерапевт